Jeremić: Ne smemo dozvoliti neki novi Jasenovac

Izvor: RTS, 04.Avg.2019, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Ne smemo dozvoliti neki novi Jasenovac

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je, povodom godišnjice hrvatske akcije "Oluja", da je Srbiji potrebna daleko promišljenija i odgovornija državna politika kako se u budućnosti našem narodu ne bi dogodio "neki novi Jasenovac - na Cetinju ili u okolini Prištine".
"Nemam nikakve sumnje da će (hrvatski pevač Marko Perković) Tompson jednog dana biti sahranjen u Zagrebačkoj katedrali uz najviše >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << državne počasti, pored Ante Gotovine. Toga bi trebalo da budemo svesni prilikom formulisanja buduće politike, kako bi se izbegli novi sukobi i zlo", rekao je Jeremić na predstavljanju godišnjeg Izveštaja Naprednog kluba o političkim pravima srpskog naroda u regionu.
Predsednik Narodne stranke je naveo da Hrvatsku ulazak u EU "nije naročito emancipovao" kada je reč o pravima Srba i da se to neće samo od sebe promeniti.
Zaštita prava srpske manjine bi zato trebalo da bude prioritet rukovodstva Srbije u bilateralnim odnosima sa Hrvatskom, kao i naše diplomatije, jer druge opcije, kaže, nemamo na raspolaganju.
Jeremić je istakao da su danas Srbi u Crnoj Gori u najtežem položaju i da je to ubedljivo najugroženija etnička grupa na čitavoj teritoriji Evrope, uz, kako kaže, mogući izuzetak položaja Srba na Kosovu i Metohiji.
Upitan o prisluškivanju Aleksandra Vučića, Jeremić je odgovorio da je "više nego očigledno da naprednjački režim prati i prisluškuje političke neistomišljenike u sklopu obračuna sa njima".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.