Jeremić: Međunarodni sud pravde treba da se izjasni o Kosovu

Izvor: Blic, 07.Apr.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Međunarodni sud pravde treba da se izjasni o Kosovu

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić najavio je danas da će Srbija u septembru zatražiti na Generalnoj skupštini UN da se Međunarodni sud pravde izjasni o tome da li je jednostrana nezavisnost Kosova proglašena u skladu sa međunarodnim pravom.



"Mi mislimo da za tako nešto možemo da dobijemo većinu i da je sama činjenica da takav korak pripremamo imao efekat uzdržavanja za mnoge zemlje koje nisu priznale nezavisnost Kosova", rekao je Jeremić novinarima u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Palati Srbije.

On je, nakon međunarodnog seminara o spoljnoj politici, rekao da odlazeća vlada ima obavezu da pripremi teren za tu akciju a da će naredna vlada da se odluči "da li to dugme želi da pritisne".

Ministar je rekao da je kratkoročni spoljnopolitički cilj Srbije da što više smanji broj država koje će priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, a da je dugoročno cilj da se obezbedi trajni mir i stabilnost u regionu i priključenje EU.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić: Na izborima se odlučuje o EU a ne o Kosovu

Izvor: Press, 07.Apr.2008

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio je danas da će predstojeći parlamentarni izbori biti raskrsnica na kojoj će se odlučiti da li će Srbija nastaviti put ka Evropskoj uniji..

Nastavak na Press...

Jeremić: Na Kosovu ugrožena srpska baština

Izvor: Press, 07.Apr.2008

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas da je srpska kulturna i verska baština na Kosovu i dalje ugrožena i ocenio da napadi na nju u proteklih osam godina predstavljaju "kulturno čišćenje"..

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.