Jeremić: Bolji odnosi s Federacijom

Izvor: B92, Tanjug, 29.Dec.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Bolji odnosi s Federacijom

Vuk Jeremić i Sven Alkalaj u Sarajevu (FoNet, arhiva)

Banjaluka -- Ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je da je Beograd spreman da uspostavi specijalne i paralelne veze i sa Federacijom BiH.

On je naveo i da Republika Srpska može da računa na podršku Srbije u svakom trenutku. "Podržavamo RS kao što podržavamo Dejtonski mirovni sporazum i celovitost našeg suseda BiH", rekao je Jeremić za banjalučke Nezavisne novine.

On je naveo da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbija ne želi da se meša u unutrašnja pitanja BiH, ali da kao garant Dejtona čvrsto stoji na stanovištu da je taj sporazum moguće menjati samo po dejtonskim kriterijumima.

Jeremić je rekao da je Srbija spremna da uspostavi specijalne i paralelne veze s Federacijom BiH i da to i formalizuje.

"I predsednik Srbije Boris Tadić iskazao je spremnost za to 2006. godine prilikom posete Sarajevu. Ako postoji u Sarajevu želja i politička volja za tim, Srbija je apsolutno spremna da tako nešto uradi, ali ne želimo da namećemo to kao ideju", rekao je Jeremić.

Jeremić kaže da je Srbija svojim naporima učinila mnogo da ne dođe do ozbiljne destabilizacije balkanskog prostora u ovoj godini i navodi da se nada da će i naredna godina biti godina daleko manjih potresa nego što je to bila ova.

"Iduće godine bi trebalo da svi nađemo snage da zajedničkim naporima nastupimo prema Evropi i naš cilj su evropske integracije i u tom smislu jedni drugima možemo da pomognemo više nego što smo to činili u proteklom periodu", rekao je Jeremić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija spremna da uspostavi specijalne veze sa FBiH

Izvor: Kurir, 29.Dec.2008

BANJA LUKA, 28. decembra (Tanjug) - Ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je da Republika Srpska može da računa na podršku Srbije u svakom trenutku i da je Beograd spreman da uspostavi specijalne i paralelne veze i sa Federacijom BiH. "Podržavamo RS kao što podržavamo Dejtonski...

Nastavak na Kurir...

Jeremić: I sa Federacijom BiH specijalne veze

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Dec.2008

BANJA LUKA - Ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je da Republika Srpska može da računa na podršku Srbije u svakom trenutku i da je Beograd spreman da uspostavi specijalne i paralelne veze i sa Federacijom BiH..."Podržavamo RS kao što podržavamo Dejtonski mirovni sporazum...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.