Jemen: Ubijeno 25 pobunjenika

Izvor: B92, 20.Apr.2012, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jemen: Ubijeno 25 pobunjenika

Sana -- Vojska Jemena izvela je akciju na jugu zemlje sa ciljem da povrati kontrolu nad jednim uporištem Al-Kaide, a u napadu je poginulo 25 islamiskih pobunjenika.

Vlasti navode da je vojska uspela da preuzme kontrolu nad kvartom u predgrađu Zinđibara, ali je ostatak tog glavnog grada južne jemenske provincije i dalje u rukama Al-Kaide.

U saopštenju ministarstva odbrane navodi se da je u dosadašnjem toku ofanzive koja je započeta pre dve sedmice, u drugom gradu na jugu
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Jemena, Loderu, do sada ubijeno 250 boraca Al-Kaide. U tim sukobima stradalo je i 37 jemenskih vojnika.

Al Kaida i druge ekstremističke grupe u Jemenu već skoro godinu dana napadaju vojsku, koristeći se političkom nestabilnošću u zemlji u

nameri da preuzmu kontrolu nad čitavim gradovima i selima na jugu zemlje.

Jemenski ogranak Al Kaide, poznat kao Al Kaida na Arabijskom poluostrvu, jedan je od najopasnijih ogranaka te terorističke organizacije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.