Svilajnčani se otrovali na seoskom slavlju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2009, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svilajnčani se otrovali na seoskom slavlju

ĆUPRIJA - Na infektivno odeljenje Opšte bolnice u Ćupriji smešteno je 12 osoba iz sela Kušiljeva kod Svilajnca, među kojima je i troje dece, koje su se na porodičnom slavlju u domaćinstvu Stokić, otrovale hranom, izjavio je danas Tanjugu epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Ćupriji dr Goran Radovanović.

"Na odelenje su primljeni sa kliničkom slikom Alimentarne toksi infekcije, sa povišenom temeperaturom, grčevima u stomaku, više prolevastih stolica...", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Radovanović i dodao da su u toku laboratorijske analize na osnovu kojih će se utvrditi uzročnik trovanja.

Sumnja se na salmonelu, ali obrada je u toku i analize će kazati o čemu je reč, dodao je on.

Radovanović je napomenuo da su otrovani konzumirali "rusku salatu i majonez, koje su sami pravili sa jajima kupljenim na pijaci u Svilajncu".

Uz članove porodice Stokić, na slavlju koje su upriličili povodom seoske slave i vašara u Kušiljevu, otrovali su se i njihovi gosti. Na infektivno odeljenje smeštni su sinoć.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na slavlju u selu kod Svilajnca hranom se otrovalo 12 ljudi

Izvor: Večernje novosti, 29.Jul.2009

Na infektivno odeljenje Opšte bolnice u Ćupriji smešteno je 12 osoba iz sela Kušiljeva kod Svilajnca, među kojima je i troje dece, koje su se na porodičnom slavlju u domaćinstvu Stokić, otrovale hranom.

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.