Jednočasovni skok koncentracije benzena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2009, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jednočasovni skok koncentracije benzena

PANČEVO - Republička inspekcija za zaštitu životne sredine utvrdila je da je danas u toku jutarnjih časova došlo do "jednočasovnog skoka koncentracije benzena" na mernom mestu Vojilovica u Pančevu, saopštilo je Ministarstvo životne sredine.

Gradski sekretarijat za zaštitu životne sredine Pančevo obavestio je Republičku inspekciju da je Rafinerija nafte Pančevo prekinula utovar motornih benzina na autopunilištu, koji je bio započet, a koji je bio uzrok >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << skoka koncentracije benzena.

Inspekcija je obišla autopunilište i utvrdila da su tačni navodi Sekretarijata.

U saopštenju se ukazuje da Rafinerija nafte Pančevo postupa u skladu s meteorološkim prilikama.

Prema podacima ovlašćene stručne kuće, srednje godišnje koncentracije benzena na mernim mestima Vatrogasni dom i Zavod za javno zdravlje su ispod graničnih vrednosti propisanih Pravilnikom o graničnim vrednostima emisije, koje iznose 8,5 mikrograma po metru kubnom.

Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja kontroliše sprovođenje mera definisanih Akcionim planom i naloženih rešenjima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.