Jedan poginuo, 400 povređenih na protestima u Pakistanu

Izvor: Radio 021, 31.Avg.2014, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan poginuo, 400 povređenih na protestima u Pakistanu

Jedna osoba je poginula, a više od 400 je povređeno u sukobima policije i demonstranata u Islamabadu, saopštili su danas zvaničnici.

Nasilje, koje je počelo sinoć, izbilo je kada je oko 25.000 ljudi prošetalo od parlamenta do kuće premijera Navaza Šarifa, gde su neki pokušali kranom da uklone barikade podignute oko tog objekta. Policija je odgovorila bacanjem suzavca i gumenim mecima.

Šef policije u Islamabadu Halid Hatak je rekao da je policija bila uzdržana, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da su demonstranti bili naoružani sekirama, sekačima žice i čekićima. - Imali su kran koji su dovezli do ulaza u zgradu predsedništva. Mi koristimo samo suzavac i gumene metke tamo gde je neophodno - kazao je Hatak.

Demonstranti, na čelu sa bivšim igračem kriketa Imranom Kanom i populističkim sveštenikom Tahirom-ul-Kadrijem, kampuju ispred zgrade parlamenta od 15. avgusta zahtevajući da premijer podnese ostavku zbog optužbi za krađu izbora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.