Jedan od blizanaca dan pre rođenja umro zbog lekarske greške?

Izvor: Večernje novosti, 30.Jul.2013, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan od blizanaca dan pre rođenja umro zbog lekarske greške?

Vesna Damjanić, voditeljka emisije “Oko” na RTS, na svom tviter nalogu objavila je da je dežurna lekarka beogradske klinike “Narodni front” u ponedeljak uveče odbila da porodi ženu koja je nosila blizance, jer je za utorak ujutro bio zakazan carski rez. Zbog toga se jedan blizanac ugušio, dok se bore za život drugog.Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja u utorak je ušla u GAK "Narodni Front" kako bi utvrdila da li je bilo propusta u praćenja blizanačke trudnoće, kada je jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << beba umrla a druga rođena u teškom stanju, rekao je Tanjugu direktor GAK "Narodni Front" Dušan Stanojević. "Zatečen sam onim što se desilo. Bebe su u petak, kada je žena primljena na kliniku, bile dobro", naglasio je Stanojević. On je dodao da je žena zadržana na klinici, da je za ponedeljak zakazan carski rez, ali da se nešto desilo tokom vikenda što dežurni lekari nisu prepoznali. "Ona je bila pod nadzorom, praćena je tokom vikenda. Kada je u ponedeljak urađen carski rez jedna beba je bila mrtva, a druga je bila loše", rekao je direktor "Narodnog fronta" i dodao da je druga beba sada dobro. On je objasnio da je žena bila u 37. nedelji trudnoće, a da su na pregledu u petak bebe imale po 3.800 grama. "Beba je umrla u trudnoći, ali to nas ne opravdava. Morali su lekari da prepoznaju da je plod ugrožen i da se uradi carski rez tokom vikenda", naglasio je Stanojević. Ko je napravio propust, kako kaže, znaće više u sredu kada detaljno bude pregledao dokumentaciju i utvrdio koji su pregledi rađeni ženi tokom vikenda.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Inspekcija zbog smrti bebe

Izvor: B92, 30.Jul.2013

Inspekcija Ministarstva zdravlja ušla u GAK "Narodni front" da bi utvrdila da li je bilo propusta u praćenju blizanačke trudnoće, kada je jedna beba umrla.

Nastavak na B92...

Jedna beba umrla, druga se oporavlja

Izvor: Politika, 30.Jul.2013

U GAK „Narodni front” dežurna doktorka navodno nije htela da porodi ženu koja je nosila blizance, jer joj je za naredni dan bio zakazan carski rez..U Ginekološko-akušerskoj klinici „Narodni front” jedna od dežurnih doktorki, kako nezvanično saznajemo, preksinoć nije htela da porodi ženu...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.