Javni gradski prevoz bez tehnički neispravnih vozila

Izvor: Blic, 08.Nov.2011, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javni gradski prevoz bez tehnički neispravnih vozila

Na ulicama Beograda u sistemu javnog gradskog saobraćaja nema tehnički neispravnih vozila, pokazuju rezultati vanrednog tehničkog pregleda, koji su na zahtev grada sproveli svi privatni prevoznici i Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd”, saopštavaju iz Direkcije za javni prevoz.

Tokom vikenda autobusi privatnih prevoznika i Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd" bili su upućeni na vanredne tehničke preglede, nakon što je u četvrtak prošle nedelje autobus na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << liniji 77 usmrtio dvoje mladih u parku na Zvezdari.

U saopštenju se navodi da je pregledano 430 vozila privatnih prevoznika, što podrazumeva i pregled rezervnih vozila. Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd" učestvuje u saobraćaju sa 921 vozilom. Pregledano je 776, a preostala će biti pregledana do kraja dana. Kod kontrolisanih vozila nije uočena tehnička neispravnost.

Grad Beograd izdao je u petak, 4. novembra, nalog Direkciji za javni prevoz da svi prevoznici čija vozila prevoze Beograđane obave hitan vanredan tehnički pregled tokom vikenda u cilju poboljšanja tehničke ispravnosti vozila, pouzdanosti sistema i povećanja bezbednosti putnika.

Detaljan tehnički pregled obavlja se na šest meseci, a svako vozilo pre izlaska na ulice Beograda prolazi dnevnu kontrolu tehničke ispravnosti.

Povezane vesti: Od Dijane Đorović oprostilo se 1.000 ljudi

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.