Jat i Etihad započeli razvoj partnerstva

Izvor: Politika, 15.Apr.2013, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jat i Etihad započeli razvoj partnerstva

BEOGRAD –Nacionalna aviokompanija Ujedinjenih arapskih emirata, Etihad ervejz, uvešće 15. juna redovne dnevne letove između Abu Dabija i Beograda, što je prvi korak u razvoju partnerstva Etihada i srpskog avioprevoznika, najavili su danas čelnici tih kompanija Džejms Hogan i Vladimir Ognjenović.

Hogan i Ognjenović su potpisali ugovor o komercijalnoj saradnji koji obuhvata saradnju na 46 destinacija, kao i uvođenje takozvanih kod šer (zajedničkih) letova ka 21 destinaciji u >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << saobraćajnoj mreži Etihada i ka 23 Jatove destinacije.

Hogan je rekao da će do 15. juna biti utvrđeno dalje partnerstvo između JAT-a i Etihada, ali da je prvo potrebno pregledati podatke o poslovanju srpske kompanije kako bi se razmotrili vidovi eventualnog strateškog partnerstva.

Ognjenović je rekao da je JAT dugo čekao na ovakav ugovor, jer će kroz kod šer letove ponovo obnoviti linije ka SAD-u. On je kazao da će srpski putnici imati mnogo bolje veze sa svim kontinetima i mnogo povoljnije cene.

Hogan: Preliminarni razgovori o mogućoj saradnji sa Jatom

BEOGRAD – Predstavnici avikompanije „Etihad ervejz” iz Ujedinjenih Arapskih Emirta i srpskog avioprevoznika „Jat ervejza” vode preliminarne razgovore o mogućim oblicima saradnje dve kompanije, rekao je danas Tanjug u predsednik Etihada Džejms Hogan.

Na pitanje da li je Etihad zainteresovan za strateško partnerstvo sa Jatom, Hogan je samo kratko odgovorio da je još rano govoriti o tome, i da treba sačekati ishod preliminarnih razgovora.

„Za razgovore tog tipa i procene potrebno je određeno vreme. Sve što radimo mora da bude u skladu sa politikom i direktivama kompanije. Moj posao je da osiguram bezbedne, kvalitetne i profitabilne letove”, naveo je Hogan.

Čelnik Etihada, koji je jedno vreme sedamdesetih godina prošlog veka radio u prodaji Jatovih karata u Australiji, kazao je da je razlog njegove posete Beogradu uspostavljanje letova Etihada od 15. juna između Beograda i Abu Dabija, kao i uspostavljanje komercijalne saradnje i uvođenje zajedničkih „kod šer” letova.

Komercijalna saradnja Jata i Etihada je, prema njegovim rečima, veoma značajna za srpsku aviokompaniju koja će tako biti integrisana u bogatu saobraćajnu mrežu Etihada, sa letovima od Abu Dabija do Australije Kine, Bliskog i Dalekog istoka i SAD.

Aviokompanije u koje je Etihad investirao sada su reorganizovane, profitabilne i integrisane u sistem poslovanja, prodaje karata, letenja.

Tanjug

objavljeno: 15.04.2013

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jat i Etihad potpisali ugovor o zajedničkoj prodaji karata

Izvor: Beta, 15.Apr.2013

BEOGRAD, 15. aprila 2013. (Beta) - Državne aviokompanije Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) potpisale su u ponedeljak u Beogradu ugovor o zajedničkoj prodaji karata za svoje letove ("kod šer")...P..

Nastavak na Beta...

"Jat" i "Etihad" - novi partneri

Izvor: Mondo, 15.Apr.2013

Nacionalna aviokompanija Ujedinjenih arapskih emirata, "Etihad ervejz", uvešće 15. juna redovne dnevne letove između Abu Dabija i Beograda, što je prvi korak u razvoju partnerstva sa srpskim avioprevoznikom, najavili su danas čelnici tih kompanija Džejms Hogan i Vladimir Ognjenović...prev next...

Nastavak na Mondo...

Ugovor o saradnji Jat-a i Etihad-a

Izvor: Capital.ba, 15.Apr.2013

BEOGRAD, Srpski nacionalni avioprevoznik „Jat ervejz“ i kompanija „Etihad“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisali su ugovor o komercijalnoj saradnji koji obuhvata saradnju na više od 40 destinacija, kao i uvođenje ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.