Jašareviću određen pritvor

Izvor: RTS, 31.Okt.2011, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jašareviću određen pritvor

Vehabiji Mevlidu Jašareviću određen pritvor do 30 dana. Jašarević, koji je u petak izveo teroristički napad na američku Ambasadu u Sarajevu, rekao da ne priznaje sud i da će se braniti ćutanjem.

Sud Bosne i Hercegovine odredio je pritvor do 30 dana vehabiji Mevlidu Jašareviću koji je u petak izveo teroristički napad na američku Ambasadu u Sarajevu, prenosi Sarajevo-x.com

Jašarević, koji je posle saslušanja prebačen u centralni zatvor u Sarajevu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao je da ne priznaje taj sud i da neće ništa da kaže već će se braniti ćutanjem.

Tužilaštvo BiH ostalo je pri svim svojim predlozima o određivanju pritvora, dok odbrana smatra da je pritvor mogao biti zamenjen merama zabrane.

Jašarević je na nosilima iz Klinike za ortopediju u Sarajevu odnet u zgradu Suda BiH.

Tokom prebacivanja Jašarevića, na Klinici za ortopediju vladalo je "opsadno stanje" – na ulazu su stajala dva naoružana specijalca, a pripadnici Sudske policije BiH nosili su automatske puške, javlja portal Sarajevo-x.com.

Jašarević je, prema pisanju sarajevskog portala, bio smiren, blago podignute glave i uopšte nije obraćao pažnju na policajce i brojne novinare i fotoreportere.

Tužilac Tužilaštva u BiH uputio je predlog Sudu BiH za određivanje pritvora u trajanju od 30 dana.

Tužilaštvo je pritvor zatražilo zbog opasnosti da Jašarević pobegne, sakrije dokaze, utiče na svedoke ili saučesnike, ali i zbog sumnje da bi mogao da ponovi isto ili slično krivično delo.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.