Jasan je plan Đukanovića - ustaški metod VIDEO

Izvor: B92, 20.Maj.2020, 09:48

"Jasan je plan Đukanovića - ustaški metod" VIDEO

Patrijarh Irinej je izjavio da je jasno da je plan Mila Ðukanovića da u Crnoj Gori više nema SPC, niti srpskog pravoslavnog naroda.

On je apelovao na njega da "promisli šta čini".

Patrijarh je rekao da su čak i za vreme Otomanske imperije i za vreme komunizma vlasti imale mnogo više respekta prema SPC, "u odnosu na ove današnje".

"Cilj je da se primeni metod koji su nekada ustaše primenile u Hrvatskoj da se protera sprski narod, znamo na koji način >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << - trećinu jednom, drugu trećinu drugom, a treću trećem, i da se tamo uništi i onemogući SPC. To se isto nažalost dešava i danas. Pitam sebe i sve druge da li predsednik Ðukanović ima u vidu svoj narod i stanje koje je manje više on stvorio u Crnoj Gori", poručio je patrijarh.

On je izjavio da se nikada u pravoslavlju nije dogodilo da ateista nastoji da stvori crkvu, navodeći da je predsednik Crne Gore Milo Djukanović ateista.

"Apelujem i pozivam Ðukanovića da razmisli o tome šta čini", istakao je Irinej.

Patrijarh je, takođe, zamolio, predsednika Srbije da zaštiti srpski narod u CG koji živi otkada živi i Crna Gora i da zaštitimo srpski narod i SPC u CG i njene svetinje, koje su sve srpske svetinje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.