Jarboli promovišu novi album

Izvor: Blic, 05.Maj.2011, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Jarboli" promovišu novi album

Bend Jarboli će 13. maja u Klubu Doma omladine Beograda (DOB) koncertno promovisati novi album "Zabava", koji neće biti objavljen na CD-u, već treba do tada da se pojavi besplatno na internetu, ali i u prodaji kao dvostruko vinilno izdanje.

"Album smo radili na nama najdraži način, što nismo imali prilike zadnjih 10 godina, a to znači u dovoljno velikom studiju da možemo da sviramo svi odjednom i zabeležimo zvuk grupe kakav zaista izlazi. Mislim da nam je to pošlo za rukom", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao je gitarista Boris Mladenović.

Prethodno izdanje beogradskog benda bilo je "Buđanje proleća" (2006), a za novi album odustali su od dosadašnjeg CD formata, umesto kojeg će od 11. maja "Zabava" biti dostupna besplatno preko sajta exitmusic.tv, a do koncerta u DOB-u očekuje se i dvostruka ploča u produkciji "Odličnog hrčka" i "Digimedije".

"Silom prilika je ispao dvostruki vinil. Sve su pesme već bile tu, i minutaža od 50 i nešto minuta odredila je da mora da ide na dve ploče, jer ne stane na jednu. Dvostruki album obezbeđuje i mnogo bolji narez i zvuk", kaže Mladenović.

Prema njegovim rečima, "Zabava" sa 13 novih pesama "zvuči jako živo i pokazuje neke novostečene sviračke i autorske kvalitete Jarbola", koje čine pored njega i gitarista Daniel Kovač, basista Žolt Kovač, bubnjar Nemanja Aćimović i klavijaturistkinja Sonja Lončar.

"Ova kao i sve naše ploče ima nekoliko tema koje se obrađuju, a zabava je jedna od tih tema, u različitim aspektima. To nije baš afirmativno ime. Postoji tu doza ironije", kaže Mladenović.

Povezane vesti: "Strouksi" snimaju novi album Rik Rubin producent novog albuma Metalike Grupa "Ventolin" promoviše novi album Pogledajte kako danas izgleda beba s omota albuma "Nevermind" Obožavateljke umalo ubile duo "Hurts"

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.