Izvor: S media, 01.Jan.2012, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan: Snažan zemljotres, nema žrtava

Zemljotres jačine sedam stepeni potresao je danas Japan ali je epicentar potresa na velikoj dubini i nije izdato nikakvo upozorenje na cunami, saopštila je Japanska meteorološka agencija.

Snažan zemljotres u >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Sibiru

Zašto životinje osete zemljotres i pre nego što udari? (VIDEO)

Serija zemljotresa na Novom Zelandu

Potres se dogodio u 14.28 po lokalnom vremenu (6.28 po centralnoevropskom vremenu), pema navodu agencije. Epicentar je blizu ostrva Torišima, na oko 560 kilometara južno od japanske prestonice, na dubini od 370 kilometara, prema japanskoj agenciji i 348 kilometara prema Američkom geofizičkom institutu.

U zemljotresu nema žrtava prema prvim informacijama.

Avionski i železnički saobraćaj nije poremećen.

Od potresa su se pomerale zgrade u Tokiju, ali zbog njega nije prekinut finalni fudbalski turnir koji se odvijao u glavnom gradu.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Cunami u Japanu,   Zemljotres u Japanu,   Cunami

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.