Izvor: Blic, 04.Jan.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janša preti Hrvatskoj blokadom zbog zaštićene zone

Slovenački premijer Janez Janša zapretio je danas Hrvatskoj blokadom pristupnih pregovora sa Evropskom unijom (EU), zbog početka delovanja Zaštićene ekološko ribolovne zone u Jadranskom moru.

Janša je na konferenciji za novinare u Ljubljani rekao da ako Hrvatska ne bude poštovala obećanja, koja je u pogledu sprovođenja pravila zone dala članicama EU, "postoji mogućnost blokade pristupnih pregovora".

Hrvatska je počela sa primenom pravila zone 1. januara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iako je 2007. godine obećala da njegove odredbe neće važiti za članice EU.

Janša je dodao da bi trebalo pričekati na konstituisanje novog Hrvatskog sabora, koji će "u novom sastavu usvajati odluke" o primeni zone, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.