Janković stavio tačku na priču o samoubistvu

Izvor: Beta, 23.Apr.2015, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković stavio tačku na priču o samoubistvu

BEOGRAD, 23. aprila 2015. (Beta) - Zaštitnik gradjana Saša Janković potvrdio je da je posle samoubistva koje je u njegovom stanu počinio njegov prijatelj 1993. godine, utvrdjeno prisustvo baruta na njegovim rukama.

On je za "Večernje novosti" kazao da su na njegovim rukama nadjeni tragovi nitrita, ali zbog toga što je svog mrtvog prijatelja "pomazio po kosi", preneo je taj list na svojoj internet stranici.

"Tačno je da su nadjeni tragovi nitrata, ali zbog toga što sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << svog prijatelja koji je ležao mrtav pomazio po kosi. Ušao sam u svoj stan 15 minuta posle njegove smrti, a pre mene su tamo bile najmanje tri osobe", kazao je Janković, a prenose "Novosti".

U dokumentima koji su objavljeni u sredu uveče, u jednom od nalaza veštaka balističara navedeno je da je na Jankovićevim parafinskim rukavicama utvrdjeno da ima nitrita "što znači da je na neki način došlo do kontaminacije ruku, najverovatnije, barutnom gareži ili česticama".

U izveštaju se navodi i da ne postoji metoda da se utvrdi na koji način su nečije ruke kontaminirane.

Janković je za "Novosti" još i kazao da je ovo poslednja izjava koju daje u vezi sa ovim slučajem.

Od dokumenata koja se odnose na smrt Jankovićevog prijatelja, Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je u sredu zapisnik o uvidjaju od 1. aprila 1993. godine, kao i izveštaj inspektora i oružne listove Saše Jankovića i njegovog oca i ugovor o razmeni pištolja od 22. marta 1993. godine.

Iz oružnog lista Saše Jankovića vidi se da poseduje pištolj marke CZ-99, da je list overen u SUP-u u Loznici, ali se ne vidi datum overe.

U izveštaju se navodi i da je Janković izjavio da je 1. aprila bio s devojkom u klubu i da mu je telefonom javljeno za ubistvo u njegovom stanu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.