Janković podržao Janšu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2012, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković podržao Janšu

LJUBLJANA -

Predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković ocenio je danas da je ispravno da Janez Janša, kao "viceprvak na izborima", dobije priliku da bude kandidat za mandatara nove vlade.

Janković je rekao da će on biti konstruktivna opozicija, da će još neko vreme biti poslanik, ali još nije odlučio šta dalje.

Kao prvi kandidat za mandatara koga je predložio slovenački predsednik Danilo Tirk, Janković pre četrnaest dana nije dobio potrebnu podršku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a za novu kandidaturu se nije odlučio, jer je Janšu podržalo pedeset poslanika.

Za izbor mandatara potrebna je podrška 46 poslanika.

On je danas potvrdio medijima da Pozitivna Slovenija nije dobila ponudu za saradnju sa vladom Janeza Janše.

Članice koalicije desnog centra juče su potpisale koalicioni dogovor i podržale predlog o kandidaturi Janeza Janše za mandatara nove vlade.

Sednica parlamenta, na kojoj će biti doneta odluka o novom mandataru, biće održana sutra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.