Janković: U toku kontrola rada BIA

Izvor: B92, Beta, 02.Feb.2010, 02:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković: U toku kontrola rada BIA

Zaštitnik građana Saša Janković (FoNet, arhiva)

Beograd -- U toku je kontrola rada Bezbednosno-informativne agencije, koja je fokusirana na primenu mera iz nadležnosti BIA, rekao je ombudsman Saša Janković.

Zaštitnik građana Saša Janković je potvrdio za "Danas" da je počeo prvu kontrolnu posetu Bezbednosno-informativne agencije i naveo da se kontrola obavlja kroz razgovore sa rukovodstvom i operativcima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << BIA i proverom dokumentacije.

Janković je rekao da je kontrola rada BIA u toku, ali da se još ne mogu davati konkretne informacije o tome.

Šef kabineta direktora BIA Jovan Stojić potvrdio je da se kontrola fokusira na primenu posebnih pristupa i mera koje, kako je naveo, BIA obavlja u skladu sa zakonom.

"Kontrola se odnosi na odstupanja od ustavnog načela o nepovredivosti i tajnosti pisama i drugih sredstava omuniciranja", rekao je Stojić i dodao da BIA shvata nužnost i neophodnost takve kontrole i da su svi članovi BIA otvoreni za saradnju sa zaštitnikom građana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaštitnik građana u kontrolnoj poseti BIA

Izvor: Danas, 01.Feb.2010, 20:58

Saša Janković, zaštitnik građana, počeo je juče prvu kontrolnu posetu Bezbednosno-informativnoj agenciji, potvrdio je za Danas zaštitnik građana.

Nastavak na Danas...

U toku kontrola rada BIA

Izvor: Beta, 02.Feb.2010

BEOGRAD, 1. februara 2010. (Beta) - Zaštitnik gradjana Saša Janković izjavio je da je u toku kontrola rada Bezbednosno-informativne agencije koja je fokusirana na primenu mera iz nadležnosti BIA kojima se ograničavaju Ustavom zagarantovana prava gradjana, piše list Danas u izdanju od utorka...Janković...

Nastavak na Beta...

BIA prvi put otključala tajne

Izvor: Večernje novosti, 02.Feb.2010

Zaštitnik građana Saša Janković kontrolisaće rad Bezbednosno-informativne agencije do kraja nedelje: Dobili smo sve tražene informacije i dokumentaciju

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.