Janković:Ne želimo dijalog sa aktuelnim vlastima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2017, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković:Ne želimo dijalog sa aktuelnim vlastima

Iako imamo definisan stav o najaktuelnijim problemima u državi Pokret slobodnih građana ne želi da učestvuje u dijalogu sa vlastima jer to nije dijalog već farsa, rekao je za RTV predsednik pokreta Saša Janković.

Kada je reč o Kosovu Janković je rekao da je ono izgubljeno za vreme vladavine Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja , odnosno crveno crne koalicije.

Od tada Srbije nema suverenitet na tom delu teritorije rekao je Janković i naglasio da nikada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne bi potpisao dokument o priznanju Kosova.

Najvažnija pitanja na Kosovu su pitanja u vezi sa ljudskim pravima, našim istorijskim i duhovnim korenima te imovinska prava istako je Janković i dodao da on nikada ne bi "slao šarene vozove na Kosovo niti dizao vojsku zbog drona na utakmici " ali bi rado potpisao dokument koji bi doprineo situaciji da ljudi normalno žive i da zavlada pravo i demokratija.

Kada je reč o najpolitičkijem pitanju u državi a to je pitanje statusa humanitarnog centra u Nišu, Janković se zapitao.

"Šta će humanitarcima diplomatski ili povlašćeni status" Šta piše u sporazumu o osnivanju tog centra?

"Mi ne znamo šta piše u sporazumima koje potpisujemo.Treba obelodaniti i nepozante anekse tog ali i ostalih ugovora i sporazuma pa će se saznati šta je čija obaveza i nadležnost" kaže Janković.

"Nema smisla" zaključio je Janković otvarati dijalog o samo jedno gorućem pitanje kad ih ima nekoliko."Zašto se ne govori o situaciji u pravosuđu, izbornim uslovima, reketiranju te odnosu između vlasti i opozicije" .

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.