Janković: Mirno protestujte, planiraju da izazovu nasilje

Izvor: N1 televizija, 04.Apr.2017, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković: Mirno protestujte, planiraju da izazovu nasilje

Saša Janković je u pisanoj izjavi poručio da u potpunosti podržava mirne proteste. Pozvao je ljude na samokontrolu i staloženost, upozoravajući ih da su "planovi veštački izazvanog nasilja" koji bi bili pripisani njemu - kao inspiratoru, najopasnija manipulacija vlasti koja ih sprema, i koja se lako može otrgnuti kontroli.

Širom Srbije, u najmanje 15 gradova, u toku su samoinicijativni protesti građana, većinom mladih, nezadovoljnih nepravdom i autokratskim režimom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << koji Srbiji preti diktaturom i poništava sve civilizacijske vrednosti, rekao je Janković.

 "U potpunosti razumem i podržavam mirne proteste. Sraman je način na koji mlade ljude, ali i njihove roditelje i starije sugrađane, prikazuju režimski mediji, nazivajući ih ološima, huliganima, klošarima, stranim plaćenicima i ostalim uobičajenim uvredama kojima se služi propaganda Aleksandra Vučića. Upravo zbog takvog odnosa prema građanima, protesti se i dešavaju. Srbija je naša zemlja", naveo je.

Bivši ombudsman je pozvao ljude na mir i staloženost, ali i da snimaju ličnim kamerama vinovnike eventualnih incidenata.

"Upozoravam da planovi za veštačko izazivanje nasilja, koje bi kao inspiratoru bilo pripisano meni, jesu najopasnija manipulacija koja se lako može otrgnuti kontroli vlasti koja ih sprema. Pozivam sve ljude koji protestuju na mir, staloženost i samokontrolu. Takođe, potrebno je snimati ličnim kamerama sve vinovnike eventualnih incidenata, radi istine i kasnijeg procesuiranja", zaključio je u saopštenju Janković.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Saopštenje Saše Jankovića o protestima u Srbiji

Izvor: Beta, 04.Apr.2017

Kandidat na predsednički izborima održanim u nedelju u Srbiji i donedavni zaštitnik gradjana Saša Janković izdao je večeras saopštenje o protestima širom zemlje."Širom Srbije, u najmanje 15 gradova, u toku su samoinicijativni protesti građana, većinom mladih, nezadovoljnih nepravdom i autokratskim...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.