Janković: MUP nespreman za izdavanje novih ličnih karata!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković: MUP nespreman za izdavanje novih ličnih karata!

BEOGRAD - Republički zaštitnik građana Saša Janković izjavio je da mu je od početka godine stiglo oko 2.600 pritužbi građana, od kojih se trećina odnosi na sporu birokratiju, neogovoran odnos državne uprave i loš odnos prema građanima. Janković je rekao da mu se veliki broj građana obratio i zbog problema koji se javljaju pri podnošenju zahteva za izdavanje novih ličnih karti.

"Njihove žalbe su opravdane i pokazuju da se država nije spremila za ozbiljan posao, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zbog čega trpe građani", istakao je ombudsman.

Kako je naveo, od ministarstva unutrašnjih poslova tražio je da mu odgovore zbog čega je došlo do velikih gužvi pri izdavanju ličnih karata kao i da obezbede mere kako bi se građanima što više olakšalo podnošenja zahteva. Dodao je da još nije dobio odgovor i podsetio da MUP ima rok od dva meseca da to uradi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Janković: Hiljade pritužbi građana

Izvor: B92, 03.Jul.2008, 01:58

Saša Janković (FoNet)..Beograd -- Republički zaštitnik građana Saša Janković izjavio je da mu je od početka godine stiglo oko 2.600 pritužbi građana... On je rekao da se trećina pristiglih pritužbi odnosi na sporu birokratiju, neodgovoran odnos državne uprave i loš odnos prema građanima....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.