Janković: Ipak ćemo se zvati Pokret slobodnih građana

Izvor: B92, 25.Maj.2017, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković: Ipak ćemo se zvati "Pokret slobodnih građana"

Beograd -- Drugoplasirani predsednički kandidat Saša Janković izjavio je da će se nedavno osnovani pokret, na čijem je čelu, zvati “Pokret slobodnih građana”.

Kako je rekao, ime “Slobodni građani Srbije” u međuvremenu je zauzeto.

U intervjuu za Televiziju Šabac, Janković je rekao da je prvobitno planirano da se pokret zove “Slobodni građani Srbije” i da je prilikom provere, to ime bilo moguće registrovati.

Međutim, dve nedelje kasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to ime je već neko "zauzeo", odnosno registrovao pokret pod tim imenom, pa je odlučeno da se i Jankovićev pokret preimenuje.

"U ovoj zemlji je vladavina prava i poštovaćemo odluku registarskog organa", rekao je Janković.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Saša Janković menja ime jer već postoji Saša Janković 18 dana stariji od njega

Izvor: Njuz.net, 25.Maj.2017

BEOGRAD, 25. maj 2017, (Njuz) – Bivši zaštitnik građana i kandidat za predsednika Srbije Saša Janković na sledećim izborima neće se više zvati Saša Janković.. Izvor blizak Njuzu potvrdio je jutros da je došlo do komplikacija oko imena Saša Janković i da će Saša Janković tim povodom...

Nastavak na Njuz.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.