Janković: Država će rešiti slučaj Milenović

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Nov.2015, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković: Država će rešiti slučaj Milenović

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je danas da veruje da se za napadačima na člana Saveta za borbu protiv korupcije Miroslavu Milenović traga, da će napad biti rasvetljen i ističe da nema nikog drugog osim državnih organa koji mogu da rasvetle taj slučaj.

Janković je u izjavi novinarima rekao da je još juče izrazio na najoštriji mogući način zabrinutost zbog cinjenice da je Milenović napadnuta.

Preneo je da je tim povodom razgovarao i sa >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << predstavnicima državnih organa koji su zaduženi da pronađu počinioce, sa predsednikom vlade, i kazao da je dobio sva moguća uveravanja, u koja veruje, da se na najintenzvniji način traga za počiniocima i da će taj napad biti rasvetljen.

On je uveren da neće biti sumnje u oprdeljenost države da zaštiti građane, a posebno predstavnike organa koji se bave borbom protiv korupcije i da na taj način građanima bude poručeno jasno uveravanje da ta borba nije samo pusta priča.

Janković je naglasio da veruje da je bezbednost građana nešto što je prioritet za policiju.

"Nadam se da će ove moje reči naći brzu potvrdu u veoma brzom rešenju dileme, odnosno da će sumnje biti razvejane time što će počinioci biti identifikovani i privedeni pravdi", kazao je Janković.

Upitan kako komentariše što Milenovića nema poverenja u policiju, on je rekao da je razgovarao sa njom i da mu je ona opisala da je prvi put kada je premitela ugrožavanje njene bezbednosti to prijavila tužilaštvu za organizovani kriminal i odgovarajućim policijskim strukturama, da nakon toga nije bila zadovoljna na način na koji je bila tretirana njena prijava.

Ona, takođe, kako je dodao, smatra da je ovaj napad nastavak postojeće priče, zbog čega ima određenu dozu sumnje u efikasnost rada policijskih organa.

"Razumem Milenović jer svako ko je pretrpeo takvu vrstu napada mora biti u stanju šoka i imati određeno razočarenje", ukazao je Janković.

On je poručio da nema nikog drugog sem državnih organa, Ministarstvo unutrašnjih poslova i tužilaštva koji ovaj slučaj mogu da razreše.

"Uveren sam da mogu da to urade ne samo što im je to dužnost i pravo gospođe Milenović, već što na taj način svi građani Srbije dobijaju konkretan razlog za poverenje u državu", zaključio je Janković.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Janković : Država će rešiti slučaj Milenović

Izvor: Studio B, 23.Nov.2015

Zaštitnik građana Saša Janković kaže da veruje da se za napadačima na člana Saveta za borbu protiv korupcije Miroslavu Milenović traga i da će napad biti rasvetljen, kao i da nema nikog drugog osim državnih organa ko može da rasvetli taj slučaj... Ombudsman kaže da je razgovarao i sa predstavnicima...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.