Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jan.2017, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jako je bitno da o ovome povedete računa

Ako ste od onih žena koje imaju osjetljivu kožu, pa vam brijanje izaziva iritaciju, dobro povedite računa.

Ukoliko umjesto depilacije ipak prije birate brijač, vodite računa o svojoj koži. Vrlo često se desi da vam se pojave crvene tačkice nakon brijanja. Zašto koža na taj način reaguje nije baš poznato, ali stručnjaci tvrde da ova pojava nije bezazlena. Zbog toga je jako bitno da povedete računa o njezi.

Ukoliko brijač držite na kadi Ili u tuš kabini, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << on biva izložen bakterijama, koje se brijanjem prenose u pore na nogama i ispod pazuha, pa dolazi do osipa.

Takođe, bitno je znati da što duže brijač stoji na njoj se sve više gomilaju ostaci sapuna, sitnih dlačica i pjene, ali i vlaga koja pospješuje rast neželjenih mikroorganizama.

Zbog toga je bitno da vam brijač ne stoji dugo, već da ga što je moguće češće mijenjate novim, kao i da ga nakon upotrebe dobro prosušite.

(B92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.