Jak zemljotres potresao obalu Kanade

Izvor: Kurir, 30.Okt.2012, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jak zemljotres potresao obalu Kanade

Za sada nema izveštaja da je najnoviji potres pričinio veću štetu niti da se osetio na velikom prostoru

VANKUVER - Nedaleko od zapadne obale Kanade noćas je registrovan novi zemljotres jačine 6,2 stepena Rihterove skale, posle zemljotresa jačine 7,7 stepeni koji se dogodio u subotu uveče, saopštio je Američki geološki zavod.

Geofizičarka Suzan Huver iz tog zavoda je izjavila da, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za sada, nema izveštaja da je najnoviji potres pričinio veću štetu niti da se osetio na velikom prostoru, prenosi AP.

Meteorološka služba i centar za upozoravanje na opasnost od cunamija na Aljasci saopštil isu da se ne očekuje da noćašnji potres pokrene cunami.Huverova je kazala da je posle prvog zemljotresa u toj oblasti registrovano skoro 80 naknadnih potresa od kojih je najslabiji imao jačinu četiri, a najjači 6,3 stepena.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.