Jak zemljotres pogodio zapad Kine

Izvor: Beta, 08.Jan.2022, 09:47

Jak zemljotres pogodio zapad Kine

Zemljotres jačine 6,9 stepeni Rihterove skale pogodio je noćas slabo naseljeno područje na zapadu Kine i izazvao prekid železničkog saobraćaja zbog oštećenja tunela, saopštile su vlasti.Četiri osobe sa lakšim povredama u autonomnom okrugu Menjuan Hui su nakon ukazane lekarske pomoći puštene kućama, rekli su zvaničnici na konferenciji za novinare.Zemljotres je u 1.45, po lokalnom vremenu, pogodio planinski deo provincije Ćinghaj koji se nalazi na 3.659 metara nadmorske visine.Epicentar je bio 140 kilometara jugoistočno od Sininga, glavnog grada provincije, gde su ljudi u strahu izašli iz svojih kuća. Na snimcima kineskog državnog informativnog servisa zabeležena je šteta na kućama, razbijeni prozori i urušeni plafoni.Saobraćaj na pojedinim deonicama brze železničke pruge od Landžoua u provinciji Gansu do regiona Sindjiang obustavljen je zbog oštećenja nekoliko tunela, prenela je agencija Sinhua.Spasilački i vatrogasni timovi u Ćinghaju i susednoj provinciji Gansu poslali su oko 500 spasilaca u epicentar, saopštilo je kinesko Ministarstvo za vanredne situacije.U pripravnosti je još 2.260 spasilaca iz susednih provincija.Ministarstvo i kineska uprava za zemljotrese poslali su tim u Ćinghaj da ispitaju stanje i evakuišu stanovnike pogođenih područja.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jak zemljotres pogodio zapad Kine

Izvor: Danas, 08.Jan.2022

Zemljotres jačine 6,9 stepeni Rihterove skale pogodio je noćas slabo naseljeno područje na zapadu Kine i izazvao prekid železničkog saobraćaja zbog oštećenja tunela, saopštile su vlasti.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.