Jačanje kulturne, istorijske i duhovne saradnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2018, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jačanje kulturne, istorijske i duhovne saradnje

U okviru obeležavanja Dana skupštine naroda evroazije u Srbiji, predstavnici tog međunarodnog saveza nevladinih organizacija bili su gosti Pokrajinske vlade. O načinima za unapređenje saradnje u oblasti privrede, turizma, sporta i omladinske politike sa njima je razgovarao pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković.

Saradnja sa Skupštinom evroazijskih naroda, ali i sa evroazijskom ekonomskom unijom i Bankom za razvoj, veoma je važna za Srbiju, jer je to civilizacijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << projekat, izrastao na tekovinama istočnog bloka, prilagođen sadašnjem vremenu i prostoru, istakao je pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

“Smatram da jačanje svih, pre svega privrednih i turističkih veza, da će dovesti do tešnje istorijske, duhovne i kulturne saradnje između naroda koji po svojoj suštini, ali i formi pripadaju jedni drugima”, izjavio je Ivan Đoković, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Promovisanje saradnje i dobrosusedskih odnosa, samo su neki od ciljeva skupštine evroazijskih zemalja koja kroz jačanje ekonomskih veza želi da omogući i izlaz srpskim privrednicima na to tržište, ali i da dovede nove investitore u Srbiju.

“Mi smo spremni da svojim saradnicima i partnerima iz preko 100 zemalja pričamo o novom sadu, Vojvodini, Srbiji i prelepim mestima koja ovde mogu da posete. Danas razmatramo mogućnosti za ostvarenje takve saradnje, da vidimo šta zajedno možemo realizovati”, rekao je Svetlana Konstantinova Smirnova, rukovodilac Generalnog sekretarijata Skupštine naroda evroazije.

U okviru skupštine naroda evroazije realizuju se i brojni projekti namenjeni mladima u kojima je predviđeno učešće predstavnika iz naše zemlje, koji mogu da doprinesu boljoj saradnji i u oblastima nauke, kulture i sporta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Đoković: Cilj da tešnja veza naroda bivšeg istočnog bloka

Izvor: Danas, 10.Okt.2018

Članovi visoke delegacije Skupštine naroda Evroazije sastali su se danas u Pokrajinskoj vladi sa potpredsednikom Pokrajinske vlade i pokrajinskim sekretarom za privredu i turizam, Ivanom Đokovićem. Članak Đoković: Cilj da tešnja veza naroda bivšeg istočnog bloka se pojavljuje prvo na Dnevni...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.