Ja učestvovao u tuči masona u Sarajevu? Zatečen sam

Izvor: B92, 23.Jun.2016, 07:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ja učestvovao u tuči masona u Sarajevu? Zatečen sam"

Sarajevo -- Profesor i član Olimpijskog komiteta BIH Izet Rađo demantovao je medije da je učestvovao u tuči do koje je navodno došlo prilikom godišnje sednice masona.

U izjavi za "Avazov“ portal Rađo je kazao da nema komentar na tekst i tvrdnje novinara određenih medijskih kuća jer je tekst, kako kaže, izmišljen.

“Zatečen sam tim izmišljotinama, a trenutno uopšte nisam u BiH”, rekao je Rađo.

Do tuče je navodi agencija Srna, došlo zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dugogodišnje međuetničke napetosti u Velikoj masonskoj loži, a šef Masonske lože u BiH Edvin Dervišević, koji je navodno pokušao smiriti situaciju i zaustaviti tuču, najviše je stradao.

Incident se dogodio pored Nahorevske ulice u Sarajevu, a potom se preneo i na prostor oko zgrade u kojoj se masoni sastaju, saznaje Srna, a prenosi Sputnjik.

Prema pisanju "Nezavisnih novina" glavni akteri tuče bili su profesor doktor Izet Rađo, član Olimpijskog komiteta BiH, profesor doktor Edib Delić i doktor Adi Rifatbegović iz Kliničkog centra Tuzla, visoki zvaničnici SDA, s jedne strane, a s druge je bila grupa Srba i Hrvata.

Tuča je, kako navode, nastavljena na ulici, a zaustavilo je obezbeđenje iz susedne vile Larsa-Gunera Vigemarka, šefa Delegacije EU u BiH, gde je u toku bio veliki prijem za strane diplomate u BiH.

Adi Rifatbegović, koji je i kandidat SDA za načelnika općine Tuzla, u izjavi za "Nezavisne novine" također je demantovao da je bio akter tuče te je kazao da "nema ništa s tim događajem“.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.