Ja sam protiv režima, ne protiv Srba

Izvor: Vesti-online.com, 26.Feb.2011, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ja sam protiv režima, ne protiv Srba"

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić izjavio je da se kritike koje u poslednje vreme iznosi u javnost ne odnose na državu Srbije i srpski narod.

"Ovo ističem jer režim želi da se vrlo često sakrije iza srpskog naroda, nastojeći da moje kritičke stavove prevodi na netrpeljivost prema državi Srbiji i srpskom narodu. To nema nikakve osnove i nikome neću dozvoliti da država Srbija bude više njegova nego moja", rekao je Zukorlić u intervjuu za list >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Danas od subote.

On je, međutim, ponovio da se nastavlja "agonija" odnosa beogradskog režima prema Sandžaku, Bošnjacima i muslimanima i da nema naznaka da je režim spreman da

Zukorlić je ranije poručio vlastima u Beogradu da "uzmu lekcije iz Egipta i Tunisa", gde je došlo do nasilja i protesta.

prihvati Bošnjake kao ravnopravne građane Srbije.

Zukorlić je kritikovao predsednika Srbije Borisa Tadića zbog toga što je stao u zaštitu predsednice nevladine organizacije iz Novog Pazara "Urban in" Aide Ćorović i ocenio da je to "daleko od državničkog poteza".

"Mi smo to ocenili kao nedržavnički tendenciozni čin. Čak, možda, kao i paniku režima koji ne uspeva preko svojih partnera, koje brzo troši, da uspostavi kontrolu kakvu želi. Nakon dvojice ministara i veštačkih predvodnika IZ, sada se pronalazi neko ko bi trebalo da bude i heroj i žrtva, ko je još jedan sitan igrač režima zapakovan u naslov nevladine organizacije", rekao je sandžački muftija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Zukorlić: Kritikujem režim a ne državu i srpski narod

Izvor: Blic, 26.Feb.2011

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić izjavio je da se kritike koje u poslednje vreme iznosi u javnost ne odnose na državu Srbije i srpski narod, već isključivo na račun, kako se izrazio, režima..."Ovo ističem jer režim želi da se vrlo često sakrije iza srpskog naroda,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.