JEMEN I DALJE KRVARI: U sukobima 17 mrtvih! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jan.2017, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEMEN I DALJE KRVARI: U sukobima 17 mrtvih! (FOTO)

Zvaničnici navode da vladine pristalice nisu uspele da proteraju Hute sa njihovih pozicija jer su oni pružili snažan otpor, ostavljajući veliki broj povređenih na obe strane

U sukobima na obali Crvenog mora u Jemenu danas je poginulo šest provladinih vojnika i 11 Huta, saopštili su zvaničnici jemenske vojske, prenosi AFP. Do sukoba je došlo kada su pristalice jemenske vlade napale pozicije Huta na obali Dubaba, svega 30 kilometara severno od Bab al Madaba moreuza, gde >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se Crveno uliva u Arabijsko more.

.

Vlada i njeni saveznici zauzeli su moreuz u oktobru 2015. godine, međutim Huti i dalje kontrolišu skoro celu obalu Crvenog mora do severa. U septembru i oktobru na dva američka ratna broda i čamce Ujedinjenih Arapskih Emirata otvorena je vatra sa teritorije koju drže Huti.

Foto: Reuters

Prema Ujedinjenim nacijama, u sukobima u Jemenu poginulo je više od 7.000 osoba od marta 2015. godine, kada je počela vojna intervencija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.