Izvršen napad na sud u Hagu

Izvor: B92, 20.Sep.2023, 10:36

Izvršen napad na sud u Hagu

Međunarodni krivični sud u Hagu bio je žrtva sajber napada prošle sedmice, saopštio je sud bez otkrivanja detalja o kakvoj se vrsti napada radilo.

Kako prenosi holandski javni servis NOS, pozivajući se na neimenovane izvore, napad je izvršen na veliki broj poverljivih dokumenata.

Međutim, navodi se, u Sudu nisu želeli to da potvrde, a portparol je rekao da se napad istražuje u saradnji sa holandskim vlastima, kao i da se istražuje da li iza napada stoji strana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlada.

Međunarodni krivični sud u Hagu istražuje genocid, zločine protiv čovečnosti i ratne zločine i procesuira osumnjičene.

Informacije kojima raspolaže MKS su veoma osetljive, a kako se navodi za osumnjičene bi moglo da bude interesantno da znaju da li se protiv njih vodi istraga i koga Sud saslušava kao svedoke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sajber napad na kompjuterski sistem Međunarodnog krivičnog suda u Hagu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2023

Međunarodni krivični sud u Hagu bio je žrtva sajber napada prošle sedmice, saopštio je sud bez otkrivanja detalja koliki je napad bio i o kakvoj se vrsti napada radilo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.