Izvor zaraze između dva obdaništa

Izvor: B92, 15.Avg.2019, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvor zaraze između dva obdaništa

Između obdaništa "Boško Buha" i "Bambi" u Boru građani su svakodnevno svedoci deponije koja je izvor zaraze i smrada.

Stanovnici koji žive na potezu između dve predškolske ustanove pozvali su novinare agencije Beta da posete njihovo naselje, koje, iako u samom centru Bora, kako kažu, predstavlja ruglo za Bor, čiji lokalni čelnici naziv "grad" ponosno ističu.

"Ovo je svakodnevna slika", kazala je meštanka čiji je stan od deponije udaljen svega desetak metara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ona se žali da komunalci odvoze smeće, a onda vrate dotrajali kontejner iz koga ispada smeće. Za otpad se kasnije pobrinu psi lutalice koji ga raznose naokolo.

Meštani tog dela Bora kažu da su se do sada žalili komunalnom preduzeću, ali da nije bilo odgovora.

"Tretiraju nas kao stoku. Ulice u gradu asfaltirane, a higijena oko njih je kao u 19. veku", rekao je stanar iz susedstva.

Žitelji tog dela Bora posebno ističu da se iz kontejnera širi nesnosan smrad, da ga obleću rojevi muva a da se mališani iz dve predškolske ustanove igraju nedaleko odatle.

Agencija Beta je pokušala danas da stupi u kontakt s odgovornima u JKP "3. oktobar", ali se niko nije javio na pozive.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.