Izvor potekao na Bogojavljenje

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jan.2019, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvor potekao na Bogojavljenje

Da je krsna slava veoma važna i mladima u dijaspori, dokazano je na Bogojavljenje u Reklinghauzenu, nedaleko od Dortmunda. Tamo su Srbi na dan velikog praznika pre ravno 10 godina osnovali svoj KUD Izvor. Godine su prolazile, a od tadašnje dečice postali su pravi folklorni virtuozi. Porodica Izvora broji 72 člana. Na dan kada su napunili 10 godina od nadležnog prote Branislava Čortanovačkog dobili su blagoslov da mogu dan osnivanja uzeti za krsnu slavu KUD-a Izvor.

Znaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << članovi Izvora ko je glavni "krivac" za sjajan uspeh u minulih 10 godina.

- Teta Slavica Nikolić je sve inicirala, uspostavila kontakt sa gradom i godinama uz vredne asistente stvarala klub - ističu uglas.

Postao je Izvor prepoznatljiv ne samo u Severnoj Rajni i Vestfaliji nego i celoj Nemačkoj i Srbiji.

Na prvoj slavi bilo je više od 150 gostiju i članova. Trpeza je, kako i priliči, bila svečarska. Milan i Maja Petrović, alfa i omega Izvora, celog popodneva sa osmesima na licu govorili su gostima o minulim godinama. Koreografi Milan i Nina, rekli su da je omladina došla u redove Izvora, što je potvrdio i Milan Petrović, presednik kluba, koji je najavio da će za nepune dve sedmice ugostiti brojne prijatelje i udruženja na velikom rođendanskom slavlju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.