Izvinite što sam uveo Trampa u politiku

Izvor: B92, 10.Feb.2016, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izvinite što sam uveo Trampa u politiku"

Vašington -- U autorskom tekstu za portal Salon nekadašnji Republikanac Džimi Lasalvija se izvinio Amerikancima što je uveo Donalda Trampa u politiku.

Dugogodišnji politički aktivista je ispričao kako je došao na ideju da predloži milijarderu da se uključi u politiku, ali i naveo da je mnogo pogrešio zato što je to uradio.

“Znam da su mnogi zaljubljeni u kampanje Donalda Trampa i Bernija Sandersa, zato što oni “kažu ono što jeste“ i suprostavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se statusu kvo. Obojica su netradicionalni kandidati, imaju populistički ton i privlače reformski nastrojene glasače. Moram da priznam da sam bio zaintrigiran idejom da Tramp bude predsednički kandidat. Svidela mi se ta ideja. Zapravo, ja sam mu dao priliku da održi prvi govor kao potencijalni kandidat za predsednika 2011. godine, na skupu organizacije za gej konzervativce“, naveo je Lasalvija i nastavio:

“Antigej, netolerantna, kulturna konzervativna vlast je sprovela kampanju koja je kao rezultat donela bojkot organizacije GOPraud. Borili smo se dve godine da bismo dobili medijsku oažnju. Tramp je počeo da šalje signale da razmišlja o kandidaturi, kontaktirao sam ga preko zajedničkog prijatelja i pozvao da govori na konferenciji“, dodaje Lasalvija.

Kaže da je ta sinergija predstavljala “rajski spoj“.

“Naša grupa je bila u medijskoj nemilosti, a on je, svakako, medijska ku*va. Obojica smo imali korist od partnerstva. Njemu je to bilo dobro jer se predstavio kao mogući kandidat, a mi smo dobili medijsku pažnju. To je bio divan dan. Već sledeće godine nas je krovna organizacija Konzervativaca zabranila, jer smo gej. Izašao sam iz Republikanske partije i postao politički nezavistan od 2014. godine. Republikanskom partijom vladaju konzervativci koji odbijaju modernu multikulturalnu realnost. Tramp će dobiti nominaciju jer briljantno koristi emocije svoje partije“, istakao je Lasalvija.

Prema njegovim rečima, Tramp koristi metode klasičnog populiste.

“Tramp izaziva strah i bes kod Amerikanaca, usmerava na etničke, religijske, seksualne i druge kulturološke karakteristike. Privlači mnogo medijske pažnje, nedavno se zalagao za ukidanje gej brakova... To ga je ubacilo u sve naslovne vesti, kao 2011. godine, kada se pretvarao da je saveznik gej populacije. On je egomanijak, on deli ljude, deli nas kako bi skrenuo pažnju na sebe. On je neprihvatljiv, dok Berni Sanders ima rešenja koja nemaju veze sa političkom realnošću“, zaključio je Lasalvija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.