Izvor: B92, 03.Mar.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izveštaj o tokovima novca u SRJ

Hag -- Suđenje bivšem jugoslovenskom predsedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim tribunalom nastavljeno je u ponedeljak raspravom o finansijskim izveštajima kojima tužilaštvo namerava da dokaže da je optuženi, dok je bio na vlasti, kontrolisao tokove novca, a tako i institucije kojima su ta sredstva bila namenjena. Tužilac Džefri Najs traži da dva izveštaja norveškog eksperta Mortena Torkilsena, inače zaposlenog u Tužilaštvu Haškog suda, budu prihvaćena kao izveštaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veštaka i uvrštena u dokazni materijal.

Jedan od prijatelja suda Stiven Kej doveo je u pitanje objektivnost veštaka, s obzirom na to da je on zaposlen u tužilaštvu, i ocenio da bi prihvatanjem izveštaja svedoku bila uskraćena mogućnost da ispita osobe na osnovu čijih iskaza su oni načinjeni. Milošević je istakao da tužilaštvo uvođenjem tih izveštaja pokušava da stvori konfuziju, jer nekonvencionalno i katkad nezakonito delovanje državnih institucija Srbije u SRJ u vreme ekonomskih sankcija bez osnova pokušava da poveže sa njime lično.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.