Izveštaj EK će biti pozitivan

Izvor: B92, 14.Sep.2013, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izveštaj EK će biti pozitivan"

Beograd -- Redovni godišnji izveštaj o napretku Srbije, koji će Evropska komisija objaviti 10.oktobra, biće pozitivan, smatra Suzana Grubješić.

Tražiće se od Srbije da, pored ostalog, reši probeleme medijskih zakona i finansiranja javnih preduzeća gubitaša.

Bivša potpredsednica Vlade Srbije zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić kaže da je država Srbija uradila sve da se smanji broj azilanata, ali to treba da učine i zemlje koje ih primaju.

Ona je naglasila da na broj azilanata ne utiču politički, već ekonomski razlozi, odnosno siromaštvo, a u zemljama u koje odlaze dobijaju i novčane prinadležnosti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Grubješić: Izveštaj EK će biti pozitivan

Izvor: Akter, 14.Sep.2013

Redovni godišnji izveštaj o napretku Srbije, koji će Evropska komisija objaviti 10.oktobra, biće pozitivan, smatra Suzana Grubješić

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.