Izumili bicikl koji je nemoguće ukrasti?

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Avg.2015, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izumili bicikl koji je nemoguće ukrasti?

Krađa bicikala i na ovim prostorima je vrlo česta pojava, a čak i najbolji katanci i brave ponekad znaju iznevjeriti.

 Svjestan da se krađe dešaaju svuda bio je i trio čileanskih inženjera koji je potencijalnim lopovima odlučio zakomplikovati "posao".

Njihov projekt pod nazivom "Yerka" je, kako tvrde, prvi bicikl na svijetu koji je nemoguće ukrasti. Na prvi pogled, bicikl izgleda sasvim obično, ali njegova posebnost je u tome što se donja cijev može rastaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na dva dijela kroz koje se potom može provući cijev sa sjedištem i na taj način privezati bicikl za neki čvrsti objekat.

Za cijeli taj proces potrebno je svega 10 sekundi, a od trenutka kad sjedište bicikla pretvorite u bravu, jedini način da bicikl bude ukraden je rezanje cijevi na pola što ju pritom odmah i uništava i bicikl čini beskorisnim, piše "Daily Mail".

Start-up projekt "Yerka" djelo je 22-godišnjeg Kristobala Kabela, 23-godišnjeg Andresa Roija Egersa i 24-godišnjeg Huana Hozea Monsalvea. Prvih 100 bicikala prodali su za 400 dolara, a cijena bi u budućnosti trebalo da bude oko 600 dolara.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.