Izraelski avioni bombardovali Gazu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2010, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelski avioni bombardovali Gazu

TEL AVIV -

Izraelski borbeni avioni bombardovali su protekle noći skladište oružja na severu pojasa Gaze i dva tunela za krijumčarenje oružja na jugu te palestinske teritorije, povredivši jednu osobu, rekli su danas očevici i palestinski lekari.

Izraelska armija je saopštila da su mete pogođene i da su se svi avioni vratili bezbedno u svoje baze.

Napad je bio odgovor na ispaljivanje rakete i mina na jug Izraela u četvrtak. Vojska je naglasila da je Hamas, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji vlada Gazom, "teroristička organizacija koja je u potpunosti odgovorna za ono što se događa u pojasu".

Palestinski izvori su naveli da je napadnut grad Rafa, na granici s Egiptom, bivši aerodrom i grad Beit Hanun.

U četvrtak uveče raketa je eksplodirala kraj jednog kibuca severno od pojasa Gaze, ubrzo nakon što su dve mine eksplodirale u blizini drugog kibuca. Ukupno je ispaljeno devet mina i jedna raketa, ali nije bilo štete ni povreda.

Izraelski mediji navode da su napadi iz pojasa Gaze povećali u proteklih nekoliko dana, na sreću bez posledica.

Oko 100 raketa i mina pogodilo je Izrael od početka ove godina, saopštila je armija.

Raketiranje izraelske teritorije značajno je smanjeno od tronedeljne izraelske vojne ofanzive na ciljeve Hamasa, započete krajem 2008. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.