Liberman: Mira s Palestincima neće biti skoro

Izvor: Blic, 07.Dec.2013, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liberman: Mira s Palestincima neće biti skoro

Pregovori između Izraela i Palestinaca verovatno neće dati rezultate u predviđenom roku od devet meseci, ali dijalog treba da se nastavi, izjavio je sinoć izraelski ministar spoljnih poslova Avigdor Liberman.

Njegova izjava je u kontrastu s onima američkog državnog sekretara Džona Kerija, koji je juče, nakon razgovora s izraleskim premijerom Benjaminom Netanijahuom i palestiniskim predsednikom Mahmudom Abasom, rekao kako je mir bliži nego što je bio godinama, izveštava >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << AFP.

Govoreći u Centru Saban za bliskoistočnu politiku u Vašingtonu, Liberman je konstatovao kako je danas poverenje izmedju dve strane negde oko nule i kako je nemoguće ostvariti mir ako neko nema nikakav kredibilitet. On je rekao kako se ne nada da je tokom naredne godine moguće ostvariti neki napredak, ali da je održavanje dijaloga "od ključne važnosti".

"Čak i kad niste u stanju da rešite konflikt, vrlo je važno da ga kontrolišete", istakao je Liberman.

Liberman je na svom prvom putovanju u Vašington nakon što se prošlog meseca vratio na ministarski položaj pošto je oslobodjen optužbi za korupciju zbog kojih ga je napustio u decembru 2012.

U američkoj prestonici Liberman treba da razgovara s Kerijem i generalnim sekretarom UN Ban-Ki-Munom.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mira s Palestincima neće biti skoro

Izvor: B92, 07.Dec.2013

Vašington -- Pregovori između Izraela i Palestinaca verovatno neće dati rezultate u predviđenom roku od devet meseci, ali dijalog treba da se nastavi...To je izjavio izraelski ministar spoljnih poslova Avigdor Liberman...Njegova izjava je u kontrastu s onima američkog državnog sekretara Džona...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.