Izraelska vojska ušla u sporni kompleks

Izvor: B92, 28.Jul.2015, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelska vojska ušla u sporni kompleks

Izraelska vojska je saopštila da je preuzela sporni stambeni kompleks u izgradnji, u naselju Beit El na Zapadnoj obali, koji bi trebalo da bude porušen.

Kako se navodi, cilj ove akcije je bio da se oteraju protivnici rušenja koji su se zabarikadirali u kompleksu.

Na stotine demonstranata okupilo se i suprotstavilo snagama bezbednosti, a sukobi su potrajali tokom većeg dela dana, prenosi AP.

Izraelski Vrhovni sud je dao rok vladi da se nelegalno građeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kompleks sruši do četvrtka, ali predstavnici vlade ističu kako će se boriti protiv takve presude i nastojati da legalizuju kompleks.

Ministri koji pripadaju tvrđoj struju u izraelskoj vladi kritikovali su svog kolegu, ministra odbrane Moše Jalona što je u ovom sporu angažovao vojsku.

U leto 2005. Izrael je doneo odluku da povuče svoju vojsku i civile iz Pojasa Gaze i sa Zapadne obale, ali se mnogi Izraelci nisu s tim nikad pomirili.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.