Izraelska vojska: Preuzeli smo kontrolu

Izvor: B92, 09.Okt.2023, 21:37

Izraelska vojska: Preuzeli smo kontrolu

Portparol izraelske vojske Danijel Hagri izjavio je danas da je vojska u stanju da u potpunosti kontroliše dužinu graničnog pojasa sa Pojasom Gaze.

"Nikakvi militanti ne mogu da pređu u Izrael”, dodao je Hagri, na navodeći da li u Izraelu još uvek ima militanata ili ne, prenosi arapski tv kanal al-Hadat.

Avioni izraelskog vazduhoplovstva bombardovali su 130 ciljeva koji pripadaju pokretu Hamas u Pojasu Gaze u poslednja tri sata.

Portparol Palestinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Crvenog polumeseca Muhamed Abu Musabih rekao je za Al Arabiju da trenutno nema sigurnih mesta u Gazi, dodajući da je sektor od severa do juga pod kontinuiranim granatiranjem.

List Tajms of Izrael je citirao visokog izraelskog zvaničnka koji je rekao da će se rat u Gazi "nastaviti danima ili nedeljama, a možda i duže”.

"Napadi na Gazu će biti izvedeni maksimalnom snagom i u najvećem opsegu, čak i ako to bude na štetu izraelskih građana koji su tamo zatvoreni", dodao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RT: Izraelska vojska kontroliše granicu Gaze – IOS

Izvor: Vostok.rs, 09.Okt.2023

 . Izraelska vojska je saopštila da je ponovo potvrdila punu kontrolu nad zajednicama na granici Gaze dva dana nakon Hamasovog napada velikih razmera, ali je upozorila da se neki militanti, za koje se ne zna, još uvek nalaze na izraelskoj teritoriji.. „Mi kontrolišemo naselja“, izjavio...

Nastavak na Vostok.rs...

HEZBOLAH RAKETIRAO IZRAELSKE POLOŽAJE Izrael izveo još žešći napad na Hamas - bombardovao 130 ciljeva u Pojasu Gaze

Izvor: Blic, 09.Okt.2023

Libanski pokret Hezbolah potvrdio je večeras da je ispalio rakete i minobacačke granate na dva izraelska vojna položaja ''na severu okupiranih teritorija''.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.