Izraelci ubili još jednog Palestinca u Hebronu

Izvor: B92, 30.Jan.2023, 12:57

Izraelci ubili još jednog Palestinca u Hebronu

Izraelske snage ubile su danas jednog Palestinca u gradu Hebronu na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravlja.

Ministarstvo je navelo je da je ubijen Palestinac Nasim Abu Fouda (26) u Hebronu, koji je često bio centar sukoba između izraelske vojske i Palestinaca.

Ubistvo se dogodilo u vreme rastućeg nasilja na Zapadnoj obali i Jerusalimu i u vreme posete američkog državnog sekretara Entonija Blinkena regionu, preneo je AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Izraelska vojska napala je uporište palestinskih militanata u gradu Dženin na Zapadnoj obali prošle sedmice, u kojem je ubijeno devetoro ljudi, većinom militanata, a Palestinci su u jevrejskom naselju u istočnom Jerusalimu ubili sedam Izraelaca.

Izraelska vojska ubila je od početka ovog meseca 35 Palestinaca, tokom prvih sedmica na vlasti nove izraelske ekstremno desničarske vlade, koja je najavila da će zauzeti oštar stav protiv Palestinaca i ubrzati izgradnju izraelskih naselja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izraelski vojnici ubili Palestinca u žarištu sukoba na Zapadnoj obali

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jan.2023

Izraelske snage su danas ubile jednog Palestinca na okupiranoj Zapadnoj obali u nastavku nasilja u vreme posete državnog sekretara SAD regionu Bliskog istoka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.