Izrael optužio UN za diskriminaciju

Izvor: B92, 23.Jan.2018, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael optužio UN za diskriminaciju

Ženeva -- Izrael je optužio Ujedinjene nacije za neprestanu diskriminaciju u okviru tretmana Palestinaca i pozvao na reformu njihovog tela za ljudska prava.

Regularna procena Saveta za ljudska prava sprovedena nad Izraelom, prva od 2013, usledila je nakon što je američki predsednik Donald Tramp priznao Jerusalim za prestonicu Izraela razbesnevši Palestince, Bliski istok i svetske sile, prenosi Rojters.

Izraelska ambasadorka pri UN Aviva Raz Šehter rekla je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Savetu za ljudska prava da je njena zemlja uvek podržavala ljudska prava i demokratske vrednosti.

"To je činila dok se suočavala sa ozbiljnim pretnjama po bezbednost i u vreme kada je trebalo da integriše različite zajednice i religiozne grupe", rekla je ona na forumu u Ženevi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izrael optužio UN za diskriminaciju

Izvor: Blic, 24.Jan.2018, 01:40

Izrael je danas optužio Ujedinjene nacije za neprestanu diskriminaciju u okviru tretmana Palestinaca i pozvao na reformu njihovog tela za ljudska prava...Regularna procena Saveta za ljudska prava sprovedena nad Izraelom, prva od 2013, usledila je nakon što je američki predsednik Donald Tramp priznao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.