Izrael odbacio odluku UN, Palestina proslavlja pobedu

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Dec.2017, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael odbacio odluku UN, Palestina proslavlja pobedu

Generalna skupština na vanrednoj sednici sa 128 glasova "za" i devet "protiv" proglasila američko priznavanje Jerusalima kao prestonice Izraela ništavnim

Izrael je odbacio ishod današnjeg glasanja u Generalnoj skupštini UN kojim se SAD pozivaju da povuku odluku o priznavanju Jerusalima za prestonicu Izraela.

Pročitajte i: 

- Izrael odbacuje odluku UN i istovremeno izražava zadovoljstvo velikim brojem zemalja koje nisu glasale za tu odluku - >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saopšteno je iz кabineta izraelskog premijera Benjamina Netanijahua.

Izrael se ujedno zahvalio američkom predsedniku Donaldu Trampu i "zemljama koje su glasale zajedno sa Izraelom" na nedvosmislenom stavu u korist Jerusalima.

✡ #Israel: #News broadcasted by #TheIsraelCompany✡: UN General Assembly rejects US recognition of Jerusalem as Israel’s capital - A view of the emergency special session regarding Jerusalem held at the U.N. General Assembly in New York, Dec. 21, 2017.... https://t.co/zlU14Qsr5e

— The Israel Company (@israel_flash) December 21, 2017

S druge strane, portparol palestinskog predsednika Mahmuda Abasa pozdravio je kao "pobedu za Palestinu" ishod današnjeg glasanja u Generalnoj skupštini UN.

Generalna skupština UN danas je, na vanrednoj sednici, sa 128 glasova "za" i devet "protiv" proglasila američko priznavanje Jerusalima kao prestonice Izraela ništavnim. Kako su prenele agencije, 35 zemalja je bilo uzdržano.

Prethodno je američka ambasadorka u UN Niki Hejli zapretila da će SAD "zapamtiti dan kada su napadnute u Generalnoj skupštini UN samo zato što su ostvarile svoje pravo suverene zemlje", istakavši da nikakvo glasanje u UN neće promeniti američku odluku o Jerusalimu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.