Izrael nastavlja širenje naselja

Izvor: B92, 26.Avg.2013, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael nastavlja širenje naselja

Tel Aviv -- Izrael nastavio proceduru za sprovođenje projekta izgradnje 1.500 domova u istočnom Jerusalimu, što bi moglo da ugrozi nedavno obnovljene pregovore s Palestinom

Gradske vlasti odobrile su planove za početak gradnje u okviru tog projekta, a taj korak ocenjen je kao "standardna i birokratska procedura".

Kako je navela portparolka gradskih vlasti, potrebno je još da vlada odobri projekat, a izgradnja bi mogla da počne tek za nekoliko godina.

Izraelsko-palestinski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pregovori nastavljeni su posle petogodišnjeg prekida, a izgradnja izraelskih naselja u istočnom Jerusalimu i na Zapadnoj obali jedno je od spornih pitanja u odnosima dve strane.

Palestinska zvaničnica Hanan Ašravi upozorila je da Izrael "igra opasnu igru" time što nastavlja da sprovodi planove za izgradnju novih naselja.

Kancelarija izraelskog premijera Benjamina Netanjahua odbila je da komentariše te navode.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izrael nastavlja proceduru za izgradnju novih naselja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Avg.2013

Izrael je u nedjelju nastavio proceduru za sprovođenje projekta izgradnje 1.500 domova u istočnom Jerusalimu, što bi moglo da ugrozi nedavno obnovljene izraelsko-palestinske mirovne pregovore. Gradske vlasti odobrile su planove za početak gradnje u okviru tog projekta, a taj korak ocijenjen je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.