Izrael je počeo da ruši

Izvor: B92, 22.Jul.2019, 07:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael je počeo da ruši

Tel Aviv -- Izraelske radne ekipe počele su danas rušenje desetine ilegalno izgrađenih palestinskih zgrada u istočnom delu Jerusalima.

Današnja rušenja prekidaju dugogodišnju pravnu bitku oko zgrada, koje se protežu iznad grada i okupirane Zapadne obale, prenosi AP. Izrael tvrdi da su zgrade izgrađene ilegalno preblizu njegovoj granici na zapadnoj obali.

Stanovnici kažu da nemaju gde da grade i da je dobijanje dozvole za legalnu izgradnju kuća nemoguće. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

U rušenjima, koja su pocela preko noći, već je uništeno više od 20 stanova u zgradama.

U Ujedinjenim nacijama procenjuje se da u zgradama živi oko 20 ljudi, i da će time biti pogođeno oko 350 vlasnika imovine koji se još nisu uselili.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izrael ruši desetine kuća u istočnom Jerusalimu (VIDEO)

Izvor: Beta, 22.Jul.2019

Izraelci su danas započeli rušenje desetina palestinskih kuća u kvartu u istočnom Jerusalimu u okviru jedne od najvećih takvih operacija posle više godina.Rušenje je usledilo nakon dugogodišnjeg spora oko tih kuća podignutih duž nevidljive linije oko grada, koja ga odvaja od Zapadne obale.Izrael...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.