Izrael i SAD simulirali otmicu broda

Izvor: B92, 20.Avg.2019, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael i SAD simulirali otmicu broda

Jerusalim -- Izraelska vojska je saopštila da je izvela zajedničku vežbu sa Specijalnim snagama SAD simulirajući ponovno preuzimanje otetog broda.

Vežba je održana prošle srede u vreme pojačane napetosti između SAD i Irana u Zalivu i napora administracije američkog predsednika Donalda Trampa da uspostavi pomorsku bezbednosnu misiju kako bi se štitila plovidba u Ormuskom moreuzu.

Kako je navedeno, dve vojske su "vežbale ponovno uspostavljanje kontrole nad otetim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << brodom i izvlačenje snaga sa neprijateljske teritorije“.

Vojska je rekla da vežba nema veze sa nedavnim događajima i da je deo godišnjeg plana o obuci.

Izraelski mediji su nedavno preneli da je ministar spoljnih poslova Izraela Izrael Kac rekao na sastanku parlamentarnog komiteta da Izrael učestvuje u koaliciji koju predvode SAD.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.