Izrael i Hamas zabrinuti: Pojavio se manji problem

Izvor: B92, 27.Nov.2023, 10:51

Izrael i Hamas zabrinuti: "Pojavio se manji problem"

Izrael i Hamas izrazili su zabrinutost povodom lista talaca i zatvorenika za koje se očekuje da budu oslobođeni poslednjeg dogovorenog dana primirja.

"Pojavio se manji problem s današnjom listom. Katarski medijatori sarađuju sa obe strane kako bi se izbegla odlaganja", saopštio je zvaničnik.

Tokom prethodna tri dana Izrael je dao imena žena i dece za koje je odlučeno da će biti pušteni iz zatvora, a Hamas je puštao imena talaca koje će osloboditi 12 sati unapred.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kancelarija premijera Izraela Bendžamina Netanjahua saopštila je da je primila listu talaca koja se "razmatra i procenjuje u Izraelu".

Ugovoreno je puštanje 50 izraelskih talaca, od kojih je 40 oslobođeno u zamenu za 150 palestinskih žena i dece.

Izrael je prethodno postavio uslove za produženje primirja koje bi podrazumevalo 10 oslobođenika po dodatnom danu primirja.

Egipat, Katar i Sjedinjene Države pozvale su na produženje prekida vatre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izrael obavijestio porodice otetih da će danas biti pušteni

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Nov.2023

TEL AVIV - Iz kabineta premijera Izraela Benjamina Netanijahua saopšteno je večeras da su izraelske vlasti obavestile porodice otetih talaca da bi njihovi voljeni trebalo da budu oslobođeni narednih sati.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.