Izolovana DNK 78 žrtava pada aviona

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Mar.2015, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izolovana DNK 78 žrtava pada aviona

PARIZ - Forenzički timovi izolovali su 78 uzoraka DNK iz dijelova tijela pronađenih na mjestu pada aviona "boing A320" u francuskim Alpima, saopštio je danas jedan od vodećih istražitelja.

Tužilac Bris Robin je rekao da je u toku izgradnja puta za vozila za sve terene kako bi se doprlo do mjesta nesreće, prenosi AFP.

Robin je dodao da je cilj uklanjanje velikih dijelova aviona i da bi to moglo da bude završeno do ponedjeljka uveče.

Avion njemačke >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << aviokompanije "Džermanvings" srušio se u utorak u Alpima na jugu Francuske, i u toj nesreći poginulo je 144 putnika i šest članova posade.

Francuski zvaničnici vjeruju da je kopilot Andreas Lubic (28), koji je bolovao od depresije, namjerno uništio avion.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Prokopan put do mjesta pada aviona

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Mar.2015, 14:17

PARIZ- Francuski istražioci nadaju se da će ubrzati proces identifikovanja 150 žrtava iz aviona kompanije "Džermanvings" nakon što je do mjesta pada aviona na Alpima prokopan put...Istražioci su saopštili da su do sada pronađeni dijelovi tijela sa 78 različitih DNK...Do sada je tim od oko 15...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.