Iznajmljivanje bicikala na parkingu u Zetskoj ulici

Izvor: Megafon.co, 26.Jun.2019, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iznajmljivanje bicikala na parkingu u Zetskoj ulici

Korisnicima koji se parkiraju na parkiralištu Čair u Zetskoj ulici sada je na raspolaganju 26 bicikala koje je obezbedilo JKP Parking servis Niš.
Vozači će moći za jedan parkirani automobil, što za sat vremena iznosi 40 dinara, besplatno da preuzmu dva bicikla. Potrebno je da su stariji od 18 godina, da znaju da upravljaju bickilom i da kod sebe imaju ličnu kartu.
“Nastavljamo sa širenjem ideje čiju smo realizaciju započeli prošle godine. Reč je o podizanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << svesti građana o značaju očuvanja ekološkog sistema i štetnosti izduvnih gasova automobila po zdravlje građana. U planu je i nabavka bicikala za decu.”, izjavio je direktor Parking servisa u Nišu Dejan Dimitrijević.
Potrebno je da korisnik potpiše Izjavu o prihvatanju Opštih uslova. Ukoliko to ne učini ne može da preuzme bicikl, već može da koristi samo uslugu parkiranja.
Kada se mogu preuzeti bicikle i šta u slučaju oštećenja? Bicikli se mogu preuzeti u periodu od 9h do 21h, svakog dana u nedelji. Korisnik ima pravo da bicikl koristi samo dok se njegovo vozilo nalazi na parkiralištu. Bicikli se po pravilu vraćaju istog dana kada su preuzeti. Najkasnije do devet uveče.
Bicikli se vraćaju najkasnije do devet uveče

“Ova usluga će moći da se koristi u periodu od 1. aprila do 1. novembra tokom godine. Ukoliko su dobri vremenski uslovi taj period može da bude i duži”, rekla je Marjana Radosavljević iz Službe za kontrolu i eksploataciju parkirališta.
U svim slučajevima kvara ili oštećenja na biciklu zbog kojih bicikl nije u voznom stanju, korisnik je dužan da odmah obavesti preduzeće. O svom trošku dopremi bicikl do parkirališta na kome ga je preuzeo. Po dolasku na parkiralište potpiše Izjavu o nastanku štete i postupi prema ostalim uputstvima koje dobije od zaposlenih u preduzeću.
Šta ukoliko se desi krađa bicikla dok je iznajmljen? U slučaju krađe ili nestanka bicikla ili njegovih delova, korisnik je dužan da podnese prijavu policiji. Dokaz o tome treba da dostavi preduzeću najkasnije u roku od 24 sata od krađe. Podneta prijava ne oslobađa korisnika od obaveze naknade štete prema preduzeću. On je u obavezi da inkasnatu na parkiralištu prijavi događaj i potpiše Izjavu o nastanku štete.
Ukoliko Korisnik ne prijavi policiji saobraćajnu nezgodu ili krađu bicikla, ili ne obezbedi odgovarajuću dokumentaciju (zapisnik/izveštaj policije, prijavu krađe i dr.), obavezan je da naknadi pun iznos štete.
Bicikle su plaćene sredstvima Parking servisa, a investicija iznosi oko 600 hiljada dinara, dok je nadstrešnica na delu parkinga sa biciklima plaćena 250 hiljada dinara.

Nastavak na Megafon.co...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iznajmljivanje bicikala na parkingu “Čair” za one koji tu ostave auto

Izvor: JužneVesti.com, 26.Jun.2019

Oni koji ostave automobil i plate 40 dinara na parkiralištu “Čair” mogu da uzmu 2 bicikle i koriste ih dok su im kola na parkingu. Građanima će na raspolaganju biti 26 bicikala, svakog dana u nedelji od 9 do 21 sat...Kome dosadi auto ili želi da izbegne saobraćajne gužve, može da se posluži...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.